Hoppa till sidans innehåll

Regionsmästarskapen 23-25 mars.

02 MAJ 2018 17:15
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2018 17:18

04.15 avgick första bilen (utav 4 stycken) upp mot Umeå och regionsmästerskapen. VåRö Tk åkte på klubbresa och hade med sig hela 16 tävlingsspelare (14 juniorer och 2 seniorer).
Vart man än vände sig i tennishallen uppe i Umeå så såg man VåRö - spelare eller föräldrar. Vilken känsla. Att våran lilla klubb på ca 55 aktiva juniorer har 14 st tävlingsjuniorer med på inomhus RM. Vi hade en extremt rolig helg med boende på hotell mitt inne i stan, många spännande och lärorika matcher samt lite födelsedagsfirande på söndagen med tårta och födelsedagssång i tennishallen då Viktoria Sapage fyllde 11 år.

Hur gick det då i själva matcherna?
Jo vi fick allt med oss några pallplatser samt nya regionsmästare.
För David Eman i PS18 så fick han äntligen visa upp vilket spel han har inom sig. I sin andra match mötte han första seedade William jansson Piteå Tk och vilken match det blev. Hela VåRö Tk var extas på läktaren då David bjöd på onödig spänning. Efter flera tappade matchbollar vann han tillslut sista bollen och då vidare till kvartsfinal. Nästa match blev enkel för David 6-0,6-0 mot Öviks Fabian Morin. I semifinalen hade David inte riktigt samma spel som i de andra matcherna, mentalt var han inte alls med i första set. I andra set kom han igång och även huvudet var med så då blev det ett helt annat spel. Men det blev förlust mot tredje seedade Jesper Antonov Johansson Öviks Tk med 0-6,4-6.

I FS14C hade vi tre spelare med och i slutendan blev det så att inbördes möten avgjorde placeringarna. Överst på pallen och ny regionsmästarinna blev Nelli Tolooie, på andra plats hamnade Öviks Lovisa Moberg, och på en fin tredje plats hittar vi Lina Eman och tätt efter som fyra hittar vi Nova Caro Granlöf.
Alla tjejer gjorde bra matcher och krigade på riktigt bra. De har olika saker de måste jobba vidare på för att ta nästa steg i sin utveckling men de visade upp mycket fint spel under helgen.

I FS12B visade vi verkligen vart skåpet skulle stå. Där hittar vi nämligen VåRö Tk på 1a,2a och 3e plats.
Regionsmästarinnna blev Engla Johanne Svanberg som visade upp stabilt spel under hela helgen samt stark och bra attityd. Det lönar sig att kriga på banan.
2a blev Märta Rydmark som vann sin pool utan problem men semifinalen blev lite för onödigt jämn. Men Märta lyckades reda upp det och vann tillslut.
På tredje plats hittar vi Ninni Caro Granlöf som kom 2a i sin pool och då vidare till slutspel, där fick hon dock möta klubbkompisen Engla direkt och då tog det stopp.
Även här fick vi se bra spel från tre tjejer som är på stark frammarsh. De fick denna gång uppleva att möta spelare som ibland dömde ut väldigt viktiga bollar i oerhört viktiga lägen. Men tjejerna stod på sig och nu vet de hur man ska uppträda i sådana lägen. Det gäller att vara tuff.

Ninni Caro Granlöf och Märta Rydmark blev även detta RM regionsmästarinnor i dubbel (FD12).

Melvin Koch visade ännu en gång att han är bäst i PS10. I sin pool tappade han inte ett enda game och i slutspelets första match likaså mot Umeås Noel Östman. Finalen mot Piteås Marcus Öhrvall började det kanon fint, första set gick som en dans på rosor, men i andra set hamnde Melvin i Marcus tempo och spel. Vilket inte alls var till hans fördel. Det slutade med att finalen skulle avgöras i ett supertiebreak. Det var nervöst både för oss på läktaren och för Melvin på banan. Spelet stämde inte och poängen rullade över till Marcus, men på något sätt mot slutet så börjar spelet stämma lite bättre och Melvin vänder och vinner med 10-8. Ännu en gång är Melvin Koch regionsmästare.

I HS55 hittar vi också en regionsmästare via Stefan Thorfve som endas tappade 2 game på sina två matcher. I första matchen vann han över första seedade Anders Jonsson Piteå och i finalen var det andra seedade Mats Sjöblom Norrmjöle Tk som skulle få känna på Stefans vassa spel.

 

I övrigt hade vi tre nya tävlingsdebutanter med oss, 8-åriga John Sapage som kämpade på i PS10 men John hade det svårt med koncentrationen, spelmässigt är han inte lågt bort. 10-åriga Nora Tolooie fick hoppa upp och spela i FS12C och det blev tuffa matcher för henne. Men Nora kämpade på och gjorde helt klart sitt bästa. Även Viktoria Sapage spelade i FS12C, Viktoria visade upp rikigt bra spel och spelade tre mycket jämna matcher.

Hugo Ahlberg var med i den stora klassen PS12C och gjorde tre mycket fina matcher och kom 2a i sin pool. Men då bara 1an gick vidare var det slutspelat för Hugo.

Anna Sundell Spelade i FS18 och äntligen fick hon till spelet samt nerverna. Anna krigade på mot de äldre och mer rutinerade tjejerna och visade att hon närmat sig dem och att de snart måste börja se upp för henne.

Oscar Rosén spelade sin andra tävling här i RM och hade riktigt tufft i lottningen, redan i första matchen fick han möte den killen som vann hela klassen.

Svenerik Sapage ställde upp i HS35 trots skadad axel. Han fick direkt möta andra seedade Lars Oskarsen från Piteå. Det blev förlust för Svenerik och sifforna skrev till 6-1,6-0 men siffrorna speglar inte matchen. Varje game var oerhört jämna men orutin, skada och kanske lite dåligt flås gjorde att Lars slutade som segrare.


En lyckad helg måste jag säga. Nu tar vi med oss nya erfarenheter och saker vi måste jobba vidare med både inom tennisen, fysen samt det mentala. Men en sak är säker VåRö Tk är en klubb att se upp för..


Ett stort tack till de föräldrar som ställde upp och körde samt hjälpte till under dagarna i Umeå.
Nästa klubbresa hoppas vi att fler juniorer samt seniorer hänger på och vågar testa på att tävla.

 

Skribent: Bo Andersson
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners:

Sponsor MIO Härnösand

Sponsor Härnösands Schakt & Trädgårdsanläggningar

Sponsor Härnösand Energi & Miljö

Sponsor Mäklarhuset Härnösand

Sponsor Länsförsäkringar Västernorrland

Sponsor Härnösandshus

AVIS

 

ösc

BokaTennis.nu

Tävling Online

Instagram Nametag

facebook instagram

Intrum Stockholm Open

Postadress:
Vå-Rö TK - Tennis
Johan Nordin, Rosenbäcksallén 8
87160 Härnösand

Besöksadress:
Öbacka SportCenter, Brännavägen 160
87162 Härnösand

Kontakt:
Tel: 0725646411
E-post: This is a mailto link

Se all info